Latest Gallery
Home » , » Bangkok House With A Unique Take On Privacy

Bangkok House With A Unique Take On Privacy

{[['']]}
This modern private residence sits within a Bangkok neighborhood which has one prevailing rule: no fences or walls. The homes within the community must be boundless around their perimeters which means each house must be designed in a self-contained way to permit for optimal privacy. Thai-based architecture and design firm, The Department of Architecture took on the free-range house challenge with stunning results of interior verandas within courtyards and hidden gems of outdoor/indoor spaces with each flowing one into the next.

The modern house's exterior shows a boundless lawn filled with trees and greenery but no fences or walls.
The modern house’s exterior shows a boundless lawn filled with trees and greenery but no fences or walls. 

A lounge area within the modern complex is created with an eye towards nature.
A lounge area within the modern complex is created with an eye towards nature. 

An internal sleek, brilliantly lit passageway boasts access to the home's interior spaces on every side.
An internal sleek, brilliantly lit passageway boasts access to the home’s interior spaces on every side. 

This view shows some of the exterior barriers and dividing walls used within the home's complex created for privacy.
This view shows some of the exterior barriers and dividing walls used within the home’s complex created for privacy.

Another internal passageway leads to a room beyond with a small lounge area. It is open to the walkway above.
Another internal passageway leads to a room beyond with a small lounge area. It is open to the walkway above. 

An interior landing is created with walls of glass to stream light and nature indoors.
An interior landing is created with walls of glass to stream light and nature indoors.

Metal slats are used as visual dividers between the interior and exterior and adjacent outdoor living spaces.
Metal slats are used as visual dividers between the interior and exterior and adjacent outdoor living spaces. 

An outdoor living room created for dining uses a slatted wall and natural greenery for privacy.
An outdoor living room created for dining uses a slatted wall and natural greenery for privacy. 

The main outdoor living space features a dining area, lounge area and conversation area set amongst natural and man made privacy barriers.
The main outdoor living space features a dining area, lounge area and conversation area set amongst natural and man made privacy barriers.

The dining area off the main interior living space boasts a beautifully finished wood floors and metal clad exterior.
The dining area off the main interior living space boasts a beautifully finished wood floors and metal clad exterior. 

modern house exterior 6

A small private lounge area is set atop a cedar platform and among tall green hedges for privacy.
A small private lounge area is set atop a cedar platform and among tall green hedges for privacy. 

Retracting glass walls allow for boundless enjoyment from the home's interior living spaces to its exterior living spaces.
Retracting glass walls allow for boundless enjoyment from the home’s interior living spaces to its exterior living spaces. 
Share this article :

+ comments + 14 comments

February 27, 2017 at 10:28 AM

شركة الراقى لتنظيف السجاد والموكيت
http://bit.ly/2l0md2y
http://bit.ly/2l0mEde
http://bit.ly/2lSyEz8

February 27, 2017 at 10:30 AM

شركة الاوائل لتنظيف الكنب
http://bit.ly/2l0wsnz

Post a Comment

Please feel free to comment and leave your link.
It is a dofollow blog

 
Support : Gawe Omah | | Home Design
Copyright © 2014. Gawe Omah - All Rights Reserved
Template Created by Gawe Omah Published by Gawe Omah
Proudly powered by Blogger